Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

3 mogelijkheden voor rendement op spaargeld

investeren

Na een periode van hoge inflatie en renteverhogingen zijn beleggers op zoek naar nieuwe investeringsmogelijkheden om meer uit hun geld te halen. Hieronder worden drie opties besproken voor potentieel winstgevende investeringen. Daarmee kan zelfs in de uitdagende financiële markt van 2023 kapitaalgroei mogelijk worden gemaakt.

Sparen met een D-rekening

Een D-spaarrekening is een unieke spaarrekening van Freedom24. Hiermee kan tot 3,0% in Amerikaanse dollars en 2,5% in euro’s per jaar worden gespaard. Iedereen met een handelsrekening van Freedom24 krijgt automatisch een D-rekening. Er is sprake van dagelijkse renteopbouw en rente-op-rente. Dat kan tot aantrekkelijke rendementen leiden.

Naar deze rekening kan op elk moment kosteloos geld worden overgemaakt middels een bankpas, bankoverschrijving of overschrijving vanaf de primaire handelsrekening van Freedom24. Er is geen maximaal stortingsbedrag vastgesteld. Wanneer beleggers het geld op de D-rekening willen investeren in aandelen en ETF’s, kan het geld eenvoudig en snel naar de handelsrekening worden overgemaakt. Is er winst met de belegging behaald? Dan kan dit bedrag vervolgens weer naar de D-rekening worden overgeboekt voor een aantrekkelijk passief inkomen.

logo freedom24
v.a. 2,50% Rente
Aanvragen meer info

Depositosparen in dollars en euro’s

Met langetermijnspaarplannen kan nog meer rendement worden behaald dan met spaargeld op een D-rekening. Freedom24 biedt drie verschillende langetermijnspaarplannen aan, waarbij spaargeld voor 3, 6 of 12 maanden kan worden vastgezet. In euro’s levert dit 3,63% rente op jaarbasis op en in Amerikaanse dollars maar liefst 5,85% rente per jaar.

logo freedom24
tot 3,63% Rente
Aanvragen meer info

Bovenop de standaardrente kan een bonus worden ontvangen van 0,5% per jaar voor deposito’s boven € 100.000 of $ 100.000. Er is geen limiet op het maximale bedrag dat op een spaarplan kan worden gezet. Wel moet er minimaal € 1.000 of $ 1.000 worden gestort. Voor het eerste deposito is het daarnaast mogelijk om het geld vroegtijdig op te nemen zonder boetes.

Beleggen in aandelen en ETF’s

Beleggen in aandelen is een bekende manier om geld te investeren. Door aandelen te kopen, kunnen aandeelhouders rendement behalen. De meestvoorkomende vorm van winst is koerswinst. Dit is het positieve verschil tussen de aankoopprijs en de verkoopprijs. Daarnaast kunnen beleggers dividend ontvangen als de onderneming een deel van de eventuele behaalde winst aan de aandeelhouders uitbetaalt.

Voor beleggers kunnen ook ETF’s een interessante investering zijn. Een ETF (Exchange Traded Fund) is een fonds dat op de beurs kan worden behandeld. Dit fonds bestaat uit een verzameling van beleggingen, waaronder aandelen en obligaties. ETF’s worden gevormd door aanbieders en worden vervolgens op een beurs verhandeld. Daar kunnen ze de index volgen. Dat is een passieve ETF. Ook kunnen beleggers rendement behalen door middel van actieve ETF’s, die door een actieve vermogensbeheerder worden beheerd om het rendement te verhogen.

Wie wil beleggen in aandelen en ETF’s, kan ook daarvoor terecht bij Freedom24. Deze broker geeft de mogelijkheid om te handelen in waardepapieren op de belangrijkste Amerikaanse, Europese en Aziatische aandelenbeurzen. Er is keuze uit meer dan 40.000 aandelen op de grootste markten. Ook kan de beleggingsportefeuille worden gediversifieerd met 1.500 ETF’s. Daarnaast kunnen beleggers gebruikmaken van uiteenlopende beleggingsstrategieën. Een beleggingsrekening van Freedom24 kan gratis worden geopend.

freedom24 logo
€ 0,00 Minimale storting
Bezoek website

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.